.

d_darzentas

Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής

Δημήτρη Δαρζέντα

21 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2009

Πνευματικό Κέντρο Δημου Ερμούπολης

Αιθουσα Τέχνης “Ερμούπολη”

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:30 – 14:00 & 19:00 – 22:00

Η ζωγραφική του Δημήτρη Δαρζέντα καταφέρνει πάντα με τον καλλίτερο τρόπο να μας μεταδώσει το πάθος να κατανοήσουμε μια πραγματικότητα που, αν και άφθαστη, πρέπει να την προσεγγίσουμε να την ερμηνεύσουμε να δράσουμε μέσα σε αυτή. Το έργο του δεν υπερ-εξυμνεί, δεν ωραιοποιεί, δεν μεγαλύνει την λατρεία του πραγματικού , είναι ειλικρινές, λιτό και πολυδιάστατο. Το πεδίο της διασποράς αυτών, των εκ πρώτης άποψης, άτακτων σημείων δεν είναι τυχαία, είναι το πεδίο των σκέψεων που μέσω των εικόνων τους καλούνται να συγκεκριμενοποιήσουν εκ νέου την αφηρημένη εκδοχή του κόσμου μας.

Ένα μεγάλο έργο, που διδάσκει σε όλους μας την ‘ανοικτότητα’ και την σπουδαιότητα της ερμηνείας.

 

Λίγα λόγια για το ζωγράφο Τάκη Δαρζέντα

Ο Δημήτρης Δαρζέντας (1915-1997) γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στο εργαστήρι του Κώστα Παρθένη και αποφοίτησε με διακρίσεις το 1947. Από την πρώτη του ατομική έκθεση το 1952, οι κριτικές ήταν πολύ επαινετικές για τα τοπία του και ιδιαίτερα γι’ αυτά τις τέμπερας. Εξέθεσε έργα του σε πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές, καθώς και πανελλήνιες εκθέσεις με πολλές επαινετικές αναφορές. Η δουλειά του έχει εκτεθεί ευρύτατα στην Ελλάδα, όπως επίσης στην Κύπρο, Γερμανία, Ρουμανία, Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού. Πολλά έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Πιο πρόσφατα (2007) έργα του εμφανίστηκαν σε πλειστηριασμό της Sotheby του Λονδίνου.

dimitris darzentas

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση οργανώνεται και επιμελείται από το γιο κο. Ιωάννη Δαρζέντα (Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων / Πανεπιστήμιο Σύρου), ως αφιέρωμα στο έργο του ζωγράφου πατέρα του Δημήτρη (Τάκη) Δαρζέντα.

Τα Ερμουπόλεια

Διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της Σύρου και περιλαμβάνουν εκδηλώσεις όπως συναυλίες, όπερες, θέατρο, εκθέσεις εικαστικών, ομιλίες κ. ά.

Περισσότερες πληροφορίες και συνολικό πρόγραμμα: Δήμος Ερμούπολης

Πληροφορίες

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ερμούπολης
Τηλ. 22810 82118, 22810 85190, 22810 85191

.